Online Intervisie

Online Intervisie in de geboortezorg

Als je werkzaam bent in de geboortezorg komt er veel op je af. Je maakt al vanaf het begin van je carrière heftige situaties mee. Het is gebleken dat veel zorgprofessionals de behoefte hebben om van en met elkaar te leren en om professionele situaties bespreekbaar te makenIntervisie is hierin een krachtig en deskundig instrument.

Pictogram vraagstelling

Bij intervisie staat de manier van vraagstelling centraal. Men verdiept zich eerst in een situatie door objectieve en explorerende vragen te stellen. Als collega zijn we snel geneigd om te interpreteren, normen en waarden door te laten schemeren of (on)bewust oplossingen te noemen.

Pictogram professionaliteit

Middels de juiste vraagstelling, professionele analyse en advisering, wordt gewerkt aan oplossingen van professionele (beroepsmatige) leervragen, werkproblemen en ontwikkelingsvragen.

Pictogram professionaliteit

Intervisie wordt gezien als een professioneel middel om, in een veilige omgeving, van en met elkaar te leren en om de verdere ontwikkeling van je professionaliteit vorm te geven.

Pictogram professionaliteit

De intervisiebijeenkomsten vinden plaats op basis van gelijkwaardigheid en veiligheid, er is nooit een leidinggevende aanwezig.

Inhoud Intervisietraject

  • Het traject bestaat uit 5 bijeenkomsten.
  • De bijeenkomsten duren 1,5 uur en zijn online via Zoom.
  • Iedere bijeenkomst brengt (minimaal) één deelnemer een casus in.
  • Een groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers (een groep gaat van start bij ten minste 5 deelnemers).
  • Specifiek voor verloskundigen.
  • Accreditatie: 9 punten (MIO, KNOV).
  • Na afloop ontvang je een certificaat als bewijs van deelname.
Deelnamekosten intervisie

Startdata

Op dit moment lopen er 3 intervisiegroepen t/m juni 2024, deze groepen zitten vol. Nieuwe startdata voor de tweede helft van 2024 volgen binnenkort. 

Direct aanmelden

Wil je als eerste op de hoogte gehouden worden van nieuwe startdata in de tweede helft van 2024? Laat dan je gegevens achter via ons contactformulier.

Ook als je vragen hebt of behoefte aan aanvullende informatie, kun je ons een e-mail sturen. We streven ernaar om altijd binnen 24 uur te reageren.